diumenge, 16 de febrer del 2020

REFLEXIONS SOBRE RODES

Al llarg de la nostra vida es presenten molts moments per pensar, organitzar, valorar. El nostre cervell és una màquina que no para mai. La seua activitat varia segons la situació en la que ens trobem i fins i tot quan pensem que no treballa, està en plena activitat. De nit, de dia, es presenten un bon grapat d'oportunitats. Des de pensar què farem per sopar, quina roba ens posarem, resoldre una operació matemàtica, triar color, memoritzar, fins i tot per poder escriure aquest llistat que no faré més extens per no cansar.
No sé si coincidireu amb mi que al cotxe es produeixen reflexions profundes. Jo conduisc poc, no faig grans distàncies però el cotxe sol ser el meu temple personal. El lloc on es produeixen moltes decissions, molts penediments, satisfaccions i on planifique gran quantitat de tasques. Tot això sense perdre de vista els senyals de circulació i parant atenció, això és el més important.
No vull ni pensar si em dedicara a ser comercial, la de coses que endreçaria al volant. O potser hauria de parar aquesta activitat frenètica i gaudir del paisatge, dels canvis en la llum...
Per a mi no existeix viatge de cotxe sense ràdio. Per a mi és un tàndem inseparable. Depenent del moment del dia, pose una emissora o altra. Aquests darrers dies, per allò de no pensar ja de bon matí, pose emissores musicals o engegue el reproductor de música del cotxe. I això d'anar esclafint de riure tu sola per les anècdotes que escoltes al programa, també té la seua gràcia i diria,fins i tot,que és saludable i ajuda a no fer plans i deixar que el dia vaja regalant-te moments.Al cap i a la fi, no tot es pot planificar, tot no té resposta i tot no es pot solucionar. Això de pensar en la resposta abans que passe sol ser esgotador. Les coses passen com passen i sol ser el sentit comú qui sol ajudar a resoldre moltes situacions.
Acaba el dia, tornes a pujar al cotxe i tens dues opcions: o pensar en el què has aprés i en el que no repetiràs.Pots també pensar en el què faràs quan baixaràs del cotxe. Si fas trajectes més llargs, les opcions s'amplien, perquè òbviament no és el mateix estar tres hores al cotxe, que 10 minuts. L'activitat no pot ser la mateixa.
I tot açò canvia quan viatges amb companyia. Ahí si que trobem un ventall de possibilitats i de situacions ben variat. Els silencis, les discussions, les complicitats, els dubtes.... Un bon company o companya de viatge pot amargar-te o pot fer que el trajecte siga deliciós. No tothom és un bon o bona acompanyant, esteu amb mi? Hi ha gent amb qui aniries a la fi del món, hi ha altres amb qui sols compartiries silencis, altres a qui podries fer un tercer grau perquè és una capsa de sorpreses... 
Viatjar sempre és una oportunitat per iniciar i consolidar lligams. Tingueu bon viatge!
https://images.app.goo.gl/jZpQJXRaDzW3kZXd6