diumenge, 6 d’abril del 2008

Desgavell

Desgavell anit va triomfar a Oliva,al carrer Sant Vicent,on fa uns anys es feien els bous al carrer. Aquest grup de joves va conseguir que fins i tot els veïns d'un dels carrers amb més encant d'Oliva ballaren a ritme d'ska.
Qualsevol diccionari coincideix a dir que desgavell és sinònim de desordre complet.De fet,a la pàgina web del grup,es publiciten diguent que són un "conjunt de pertorbats, o millor, de pertorbadors que utilitzen la seua música per a intranquil·litzar la consciència de la gent".
Personalment anit vaig gaudir de vore com joves,adolescents,amb un hieratisme digne d'una escultura clàssica, movien el seu cos en començar a sonar la música de Desgavell.Molts dels que allí ballaven,feien salts, són fans incondicionals del grup: coneixen les lletres de les cançons, animen amb mirades de complicitat, amb gestos d'admiració. I també era curiós veure com els familiars dels músics repartits per tot el carrer intentaven assimilar l'èxit dels adolescents.I el millor de tot, música en valencià, de qualitat, amb missatges que possiblement alguns joves es limitaran a repetir,a tararejar. Són frases reinvidicatives,que parlen de la recuperació del territori, de la història, del passat.
I si desgavell significa desordre complet, la seua música, les seues lletres i sobretot la seua actitud, no fan més que aclarir a la societat, a ritme d'ska, la necessitat de tenir una consciència digna i de valorar allò que es té.
Gràcies als festers del carrer Sant Vicent,anit vam assistir, una vegada més, a un bon concert de rock local, on s'aposta per les creacions locals, on es dóna una important a tots aquells grups que amb il·lusió i dedicació, volen expressar el seu inconformisme.

2 comentaris:

Rosella ha dit...

hola rosa, sóc rosella!

m'agradaria penjar aquesta crònica del concert a www.lallum.org
per pe axiò caldria el teu consentiment.
Si vols pots dir-me si et semblabé al meu blog.

gràcies

Josep Lluís Roig ha dit...

Benvolguts amics i amigues:
El divendres que ve, 16 de maig, a les 20'30 h. tenim el plaer de convidar-vos a la presentació conjunta de dos llibres de poesia: Dansa nocturna de Pere Joan Martorell (editorial Proa i editorial Moll), que va ser premi Joan Alcover-Ciutat de Palma i Càries de Josep Lluís Roig (editorial Bromera), que va guanyar el premi de poesia dels Ciutat d'Alzira.
L'acte tindrà lloc a la Biblioteca Tamarit d'Oliva (C/ Tamarit, 6, que està molt a prop de l'Ajuntament d'Oliva, en direcció cap a l'església de Santa Maria).
Crec que és més fàcil coincidir amb els poetes saforencs, però és una oportunitat gairebé única per estar amb un dels poetes mallorquins més interessants que, a més, és un activista cultural.
Si vos abelleix i podeu, vos esperem!
(Com que les coses de la literatura van de manera quasi secreta, aprofite per fer publicitat, tot demanat disculpes per la intromissió)(per cert, també m'agraden Fito i companyia)