dissabte, 20 de febrer del 2010

EGOISME ALTRUISTA


EGOISME: Pot ser en la mesura que no som egoistes son beneits. I potser, tambè, en la mesura que son beneits ens veiem incapacitats per a ser egoistes.
Comence amb aquest aforisme de Joan Fuster l'entrada de hui. Per circumstàncies que ara no vénen al cas, hui m'han dit que sóc egoista. No m'he sentit ofesa i no sé si la persona que m'ho ha dit, tenia la intenció d'ofendre'm. El cas és que l'egoisme,per desgràcia,encara és vist com quelcom dolent.I com tot, s'ha de relativitzar. Ens han inculcat allò de "pensa en els altres, l'altruisme".El que no ens han dit és en quines situacions s'ha de fer això. Una cosa,no lleva l'altra. Es pot ser egoista en algunes situacions i en altres ser profundament altruista. Sempre he pensat que les postures radicals no ens enriqueixen i porten per mal camí, tanquen portes i ens ceguen.
És molt fàcil eixir amb aquest pensament,sobretot si el que t'ho diu és més egoista encara que tu i et busca per a que li soluciones una cosa en concret i abusa del teu altruisme. Hem de saber dir prou i el més important: hem de saber fins quan podem exigir de l'altra persona.Ens evitaríem molts maldecaps innecessaris.
En fi, no li donaré més importància a tot açò però no deixa de fer-me pensar totes aquestes contradiccions que la vida ens regala en qualsevol moment.

1 comentari:

JAVIER/LUCÍA ha dit...

Rosa no eres gens egoista!!, continua publicant, ens interessa molt el que penses d´estes situacions tant interessants.


De: Javi