dijous, 31 de desembre del 2020

L' AGENDA

 

El darrer dia de l'any tenim per costum dedicar-lo a mirar enrere, a analitzar el què ha passat i totes eixes coses. Doncs jo no pense mirar enrere.No.La meua agenda del 2021 ja està preparada per omplir-la de nous projectes, de noves il·lusions. No podem passar-nos la vida lamentant-se per un passat que no podem canviar. Solament ens queda que acceptar-lo i tindre la certesa que això ha passat pels motius que siguen.No es tracta ara de buscar culpables tot i que sé que és una estratègia que sembla que ens ajude a desfer embolics.

Triar una agenda és un exercici ben curiós al qual li dedique uns moment. Recorde encara quan en octubre vaig pensar que havia d'anar buscant una agenda per al 2021 perquè com sabreu quan es planifica un curs escolar estem en dos anys naturals. Això és un fet que als i les docents ens sol marcar prou fins a tal punt que l'inici de l'any natural coincideix en l'inici del segon trimestre. Tornem de vacances amb fites personals, reptes familiars. Setembre sol ser un mes de reptes professionals, més acadèmics. Diria fins i tot que molts percebem l'any nou com una etapa molt diferent, vegem el primer trimestre molt allunyat. El cas és que per uns motius o altres no acabava de triar una agenda, a totes els veia algun obstacle. Ara tinc la certesa que ho feia perquè havia de deixar de pensar en 2021 i m'havia de centrar en 2020. Que no cal estar dos mesos o tres abans ja anotant el què passarà, o no, en febrer o març. 

Fa uns dies ja m'he trobat més preparada per adquirir una nova agenda. Tot i que al telèfon tinc calendari fins a anys que no sé si algun dia escriuré a la pissarra o a la llibreta, tindre una agenda en paper, encara m'ajuda molt. Les primeres fulles o visualment es veu tot l'any no acostume a gastar-les. Les agendes solen portar eines o complements diversos segons l'editorial o segons al públic qui va dirigit. La que he agafat enguany és austera, poca info, es limita a un quadern senzill amb dos planificadors anuals i un full de mètodes per a navegar en internet. Aquesta agenda solament té dues fulles destinades a apuntar telèfons i contactes, molt poc comparat en altres agendes.Disposa també de dos mapes,un d'Europa i un altre del món amb indicació dels fusos horaris. Sincerament no crec que haja d'utilitzar aquesta informació però com que ocupa molt poc, optaré per mantindre-les, mai se sap!

Si sou usuaris o usuàries d'agenda potser coincidiu amb mi en algunes coses. Potser no feu servir cap eina per recordar coses....jo he de reconèixer que la meua memòria ja no és la que era, per més fruits secs que menge.Imagine que els 40 anys tenen alguna cosa que veure amb tot açò.  Tant si en feu servir com si no, espere que la vostra agenda, quan acabe l'any, us haja regalat bones lliçons. No vull caure en tòpics perquè en 365 dies pot passar de tot i de fet així serà. Tindrem moments més dolços i moments més desagradables. No cal que posem etiquetes a tots els moments. Anem a deixar-ho en que són fets que ocorreran perquè havien d'ocórrer. No hi ha més. De nosaltres dependrà si això vol donar-li un color o un altre al futur.