dijous, 26 de novembre del 2009

EL TREN

En poc de temps, s'han creat tres esdeveniments al Facebook pel mateix motiu: la reinvindicació del tren a Oliva. Ara ja fa vora 35 anys que la Safor sembla que acabe a Gandia. A ulls dels qui decideixen vindre a conéixer la nostra comarca, els 36 quilòmetres que separen la capital de la Safor amb la capital de la Marina Alta,semblen convertir-se un malson.El que podria fer-se,teòricament en uns 35 minuts,es converteix en una hora de viatge,gràcies a les congestions dels dos grans formiguers saforencs d'Oliva i Bellreguard.
En el segle de les comunicacions, en el temps dels avanços, de la tecnologia, no s'entén que a un punt tant turístic com la Marina i la Safor les vies d'accés siguen tan pobres i rídicules. Els saforencs i els de la Marina Alta,patim dia a dia el calvari de travessar la tan famosa N332.Personalment observe des del balcó de ma casa, la gran quantitat de camions pesats, de mercaderies insòlites i tot un recull de vehicles,de totes les cilindrades possibles (per no dir el ventall de llargàries que podem observar).
El proper dia 28 a Oliva ens concentrarem per reinvindicar el tren.Ens unirem tots amb força per a exigir, necessitem el tren, volem que ens escolten i sobretot que ens creguen.Volem que comproven, en els seus ulls la situació, el soroll de la carretera, les cues llarguíssimes que es formen qualsevol dia de 18h a 20h de la vesprada o pels matins.
Esperem que els 36 km que hi ha entre Dénia i Gandia a partir d'ara siguen una motivació, un viatge agradable entre tarongers i amb aroma a salobre.I sobretot, que el tren forme part també de la vida de la Marina i la Safor,tot i que eixirà beneficiat tot el País Valencià i la resta d'usuaris.

1 comentari:

Jordi Puig ha dit...

Espere que la concentració isca bé. Hem de ser-ne molts, quants més millor!
De moment, ni que siga a última hora, si vols, pots col·locar un dels banners reivindicatius al blog :) N'hi ha de diverses grandàries.